Висловлюємо щиру вдячність Новгород-Сіверській громаді за запрошення взяти участь у заході до роковин загибелі видатного полководця Івана Богуна.

17 лютого український народ вшановує 357-і роковини з дня загибелі славного лицаря України полководця Івана Богуна – сподвижника гетьмана Богдана Хмельницького.
Іван Богун був відважним воїном, досвідченим полководцем та легендарною особистістю, що прикрашає своєю могутньою постаттю сторінки історії України, наповнені битвами в ім’я Батьківщини.
Талант полководця, численні бойові перемоги та любов до України зробили з Івана Богуна легенду ще за життя. Він був блискучим майстром польових боїв і захисту міст, які перетворював на неприступні фортеці. Вороги його боялись, а союзники поважали та шанували.
Вже декілька років поспіль 17 лютого біля села Комань ліцеїсти Київського військового ліцею разом з представниками громадськості та козаками з Новгород-Сіверщини та інших регіонів України беруть участь у заході вшанування пам’яті Івана Богуна біля пам’ятного знака на честь видатного полководця.
Наші ліцеїсти пишаються тим, що навчаються у славетному закладі, який носить ім’я славетного полководця Івана Богуна, натхненника єднання нації, захисту та розбудови української держави на національних, козацьких традиціях. Ця честь, накладає на нас велику відповідальність. Адже, як писала відома поетеса Олена Теліга: «Богун був тим героєм, якого неспокійний дух живе і досі, і пекучим вогнем вривається в душу молоді».
Для ліцеїстів Іван Богун є втіленням найкращих рис мудрого полководця, патріота, високоосвіченої людини. Його постать для вихованців ліцею є прикладом служіння Україні, вірності рідній землі.
Сьогодні ми виховуємо нову генерацію майбутнього офіцерського корпусу, яка не тільки збереже здобутки минулого покоління, але й віддано служитиме рідній землі та завжди стоятиме на варті незалежності Української держави.
Слава волелюбному та працелюбному українському народові!
Слава Україні!
З повагою та найщирішими побажаннями від колективу Київського військового ліцею імені Івана Богуна на чолі з очільником ліцею Ігорем Гордійчуком.

Начальник Київського військового ліцею
імені Івана Богуна

Герой України
генерал-майор ​Ігор Гордійчук
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”s://www.youtube.com/embed/jfs5vj1aS1k” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Поділитись: