Вшановуємо пам’ять Героя України Андрія Кизила

Андрій Олександрович Кизило –  випускник  1 навчальної роти Київського військового ліцею імені Івана Богуна 2010 року.

Загинув 29 січня 2017 року від уламкового поранення під час бою з угрупуваннями російських окупаційних військ у промисловій зоні міста Авдіївка. Майор Андрій Кизило був відзначений високою державною нагородою – званням Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” (посмертно) за особисту мужність і героїзм, незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народу.

Наказом Міністра оборони України майор Кизило Андрій Олександрович навічно зарахований до списків особового складу Київського військового ліцею імені Івана Богуна. Відтепер навічно ім’я колишнього ліцеїста Андрія Кизила називається на вечірній перевірці 1-ї навчальної роти.

29 січня 2021 року в Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна відбулося урочисте вшанування пам’яті героя. Цього дня поклали квіти до пам’ятного знаку на території КВЛ та в актовій залі ліцею відбувся захід, присвячений пам’яті Андрія Кизила.

Захід розпочався зі вступного слова начальника КВЛ генерал-майора  І.В. Гордійчука. Він зауважив, що Андрій Кизило був одним з найкращих ліцеїстів, цілеспрямованим та вмотивованим на здобуття професії захисника Батьківщини.

Захід, присвячений пам’яті Андрія Кизила, підготували ліцеїсти 1 навчальної роти під керівництвом вихователя Акутіна Д. О.

Начальник КВЛ генерал-майор І.В.Гордійчук, який особисто знав Андрія Кизила, у вступному слові підкреслив, що Андрій був достойним офіцером, на якого сьогодні мають рівнятися вихованці ліцею.

Під час вечора-присвяти були переглянуті унікальні фото та відеоматеріали часів навчання у ліцеї та Національній академії Сухопутних військ імені гетьмана П. Сагайдачного.

 

Поділитись: