ВШАНОВУЄМО ПАМ’ЯТЬ ОЛЕКСАНДРА ШАПОВАЛА

Сьогодні 6-а річниця з дня загибелі випускника ліцею Шаповала Олександра Сергійовича «Фортуна» (25.07.1992 – 5.08.2015), капітана (посмертно), командира взводу ведення розвідки технічними засобами 74-го окремого розвідувального батальйону.

Після зразкового навчання у Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна і успішного його закінчення Олександр Шаповал у липні 2010 року вступив до Львівської академії сухопутних військ на факультет аеромобільних військ та розвідки.

Під час навчання в Академії він склав додатковий іспит-тестування курсантів та отримав міжнародний сертифікат про високий рівень знань англійської мови. По закінченню ВВНЗ молодий лейтенант Олександр Шаповал був направлений для проходження служби до військової частини у с. Черкаське Новомосковського району Дніпропетровської області. У серпні 2014 року його було направлено в район проведення антитерористичної операції. Олександр був в когорті тих, хто тримав оборону Донецького аеропорту, хто гідно витримував натиск сепаратистів і російських найманців на інших напрямках.

За час проведення АТО Олександр та його група, яка брала участь в обороні Донецького аеропорту, була представлена до нагородження. Урочисте нагородження було заплановане на 24 серпня. Однак не судилося…

Загинув у бою поблизу с. Карлівка Мар’їнського району Донецької області. Похований у смт. Єлизаветградка Кіровоградської обл.

Нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ст., нагрудним знаком «За відвагу» (посмертно).

В Київському військовому ліцею вшановують пам’ять про нашого випускника. На фасаді головного корпусу встановлена пам’ятна дошка, а на алеї пам’яті Героїв посаджено іменне дерево.

Керівництво та особовий склад ліцею висловлюють глибокі співчуття всім родичам та близьким Олександра Сергійовича.

Поділитись: