ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЮ

Сьогодні, 4 вересня 2021 року, особовий склад Київського військового ліцею імені Івана Богуна вшановує пам’ять випускника 1991 року, старшого лейтенанта Ощепкова Олексія Вікторовича, який боронив нашу святу землю на сході України від російських найманців та військових російських формувань.

Олексій Вікторович народився в 1974 році в Києві. Після закінчення загальноосвітньої середньої школи вступив до військового ліцею та успішно його закінчив. Продовжив навчання у Харківському інституті танкових військ, де отримав диплом з відзнакою.

Військову службу Олексій проходив у 191-й бригаді охорони Міністерства оборони України, а у 2004 році був звільнений у запас за станом здоров’я.

Під час мобілізації у 2014 році не вагаючись добровольцем пішов на захист суверенітету та територіальної цілісності Батьківщини на схід України.

Загинув Олексій 4 вересня 2014 року під час обстрілів російськими ворожими силами у Новоайдарському районі Луганської області.

Указом Президента України № 144/2015 від 14 березня 2015 року “за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України” старшого лейтенанта Олексія Ощепкова нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

У Олексія Вікторовича залишилась дружина та троє дітей. Особовий склад ліцею висловлює глибоке співчуття рідним та друзям Олексія. Пам’ять про нього назавжди залишиться в наших серцях.

Поділитись:
Translate »