ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЮ

Сьогодні, 8 вересня 2021 року,  на території Міністерства оборони України відбувся щоденний ранковий церемоніал вшанування захисників України, загиблих за незалежність і територіальну цілісність нашої держави та під час проведення міжнародних операцій та під час військових дій на сході України.

У заході взяли участь близькі та рідні загиблих героїв, представники керівництва Міністерства оборони України, офіцери та працівники структурних підрозділів оборонного відомства, Генерального штабу ЗС України та військовослужбовці Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

У цей день особовий склад ліцею вшановує пам’ять загиблого випускника Віталія Гончарука. Віталій Миколайович навчався у 3 навчальній роті ліцеїстів. У 1996 році після випуску з ліцею він вступив до Київського військового інституту зв’язку, який закінчив у 2001 році. Свого часу Віталій взяв участь у військовому параді на честь 7-ї річниці незалежності України.

З 2011 до 2015 року Віталій Миколайович обіймав посаду начальника зв’язку штабу в/ч 156 зенітно-ракетного полку. У 2014 році його військова частина була задіяна в обороні рубежів біля м. Авдіївка. Віталій Миколайович загинув 8 вересня 2015 року під час виконання бойового завдання.

Майор Гончарук Віталій Миколайович був нагороджений нагрудним знаком «За військову доблесть» (посмертно), пам’ятною медаллю «Захиснику Батьківщини» (посмертно), пам’ятним знаком «За воїнську доблесть».

У 2019 році в Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна за сумною традицією, яка виникла після початку збройного протистояння російським окупантам, на знак пам’яті та пошани майору Гончаруку Віталію Миколайовичу було встановлено меморіальну дошку на фасаді будівлі та висаджено дерево на алеї Пам’яті.

Син Віталія Миколайовича Владислав у цьому році успішно закінчив Київський військовий ліцей та вступив до вищого військового навчального закладу Міністерства оборони України,  у подальшому мріє стати офіцером Збройних сил України.

Особовий склад ліцею висловлює глибоке співчуття рідним та друзям Віталія. Пам’ять про нього назавжди залишиться в наших серцях.

Поділитись:
Translate »