ДОРОГІ БОЙОВІ ПОБРАТИМИ! ШАНОВНІ ПАНОВЕ ОФІЦЕРИ, СЕРЖАНТИ, СОЛДАТИ, ПРАЦІВНИКИ ЛІЦЕЮ! ДОРОГІ ВЕТЕРАНИ ТА ВИПУСКНИКИ ЛІЦЕЮ! ШАНОВНІ БАТЬКИ (ОПІКУНИ)! ВЕЛЬМИШАНОВНІ ЛІЦЕЇСТИ-БОГУНЦІ!

Щиро вітаю всіх з Днем військової розвідки України – професійним днем військових розвідників України та безпосередньо тих, хто причетний до цього свята.

Восьмий рік поспіль триває боротьба українського народу проти московської навали. Саме особовий склад військової розвідки під час подій у Криму у 2014 році та окупації російськими найманцями  сходу України першими прийняли на себе удар, продовжували виконувати специфічні розвідувальні завдання, обороняючи територіальну цілісність Батьківщини.

І в цьому безкомпромісному протистоянні російському ворогові ведення розвідувальної діяльності набуло особливого значення, адже від того, наскільки ефективними будуть дії військової розвідки, точною інформація та аналіз можливого розвитку подій на найближчу перспективу, залежить життя та здоров’я тисяч людей, успіх проведення військових операцій.

Українські розвідники завдяки відмінній підготовці, високому рівню професійної майстерності, сміливості, бойовому злагодженню підрозділів неодноразово доводили високу ефективність та результативність своєї діяльності, здатність виконувати накази будь-якої складності. Сьогодні на них покладається виконання найскладніших та найвідповідальніших завдань в умовах неймовірних фізичних і психологічних навантажень.

Цей елітний  вид бойового забезпечення військ став легендою українського війська. Їх щирий патріотизм, відданість своїй державі, дух братерської єдності і взаємодопомоги, підготовка на високому фаховому рівні зробили їх взірцем бездоганного виконання військового обов’язку.

Взірцем високого патріотизму, честі та мужності для всіх нас є Герой України генерал-майор Максим Шаповал, який втілив у собі поєднання  порядності і високого професіоналізму.

Рішучі, сміливі й сильні духом, незламні, військові розвідники надихають ліцеїстів богунців на обрання цієї почесної військової професії. Наразі чимало випускників КВЛ навчається на факультеті підготовки спеціалістів військової розвідки та спеціального призначення  Військової академії (м. Одеса) та на факультеті технічних видів розвідки Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова.

Ми пишаємося тим, що наші вихованці свідомо обрали цю відповідальну військову професію і з часом увіллються у славну родину військових розвідників.

Бажаю всім нашим військовим розвідникам завжди повертатися з бойових завдань живими та неушкодженими! Схиляємо голови перед загиблими воїнами-розвідниками. Вічна їм пам’ять та шана!

Слава волелюбному та працелюбному українському народові!

Слава мужнім медичним працівникам, які стоять на варті збереження життя українського народу в період нещадної пандемії!

Слава Україні!

З повагою

 

начальник Київського військового ліцею

імені Івана Богуна

Герой України

генерал-майор                                                                        Ігор ГОРДІЙЧУК

Поділитись:
Translate »