ЗМАГАННЯ ЗІ СКЕЛЕЛАЗІННЯ ДО ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

Скелелазіння — це олімпійський складнокоординаційний вид спорту, який полягає у вільному лазінні по природному (скелі) або штучному (скеледромі) рельєфу. Фізична, технічна та ментальна складові даного виду спорту мають приблизно однакову вагу і розвивають такі фізичні якості, як: силу, швидкість, гнучкість, спритність тощо.
Керівництво Київського військового ліцею імені Івана Богуна повністю забезпечило заклад всією необхідним матеріально-технічним устаткуванням, що дало можливість внести скелелазіння до розділу прикладної фізичної підготовки ліцеїстів. Для майбутніх офіцерів Збройних сил України цей вид спорту допомагає виховати стійкий характер і виробити в собі вольові якості, які знадобляться в майбутньому для тих, хто планує продовжувати подальшу військову службу, особливо у гірсько-штурмових бригадах.
19 січня 2021 року в Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна відбулися змагання зі скелелазіння, присвячені Дню Соборності України, між командами юнаків 4 взводу 6 навчальної роти та дівчат 1 взводу 4 навчальної роти.
Змагання відкрив начальник ліцею Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук, привітав ліцеїстів зі святом Водохреща, побажав усім здоров’я, успіхів у навчанні та перемоги у змаганнях. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв, які захищали незалежність України на сході держави.
За результатами змагань кращими серед дівчат стала Максименко Ліна (17,28 с), а серед юнаків — Федотов Дмитро (14,9 с.).
Під час проведення спортивного заходу зі скелелазіння ліцеїст 4 взводу 3 навчальної роти Дубінець Олексій виконав норматив з комплексу силових вправ на перекладині, відповідно до Інструкції про присвоєння спортивної кваліфікації «Воїн-спортсмен» І та ІІ ступеня, і був нагороджений нагрудним знаком «Воїн-спортсмен» ІІ ступеня. Всі учасники змагань були нагороджені відзнаками начальника ліцею.
Поділитись: