Кібербулінг – що це та як його зупинити?

У період з 22 лютого по 31 березня з метою стабілізації криміногенної ситуації, протидії злочинності, а також виявлення та попередження кримінальних правопорушень у сфері комп’ютерних систем кіберполіція України проводить оперативно-профілактичні заходи «Фаєрвол». Саме тому 9 березня в приміщенні клубу Навчально-оздоровчого комплексу Київського військового ліцею імені І.Богуна відбулась зустріч з інспектором сектору рекрутингу та оперативного пошуку управління протидії кіберзлочинам у Києві – старшим лейтенантом кіберполіції Кудіновою С.В.
Кібербулінг – активні дії, спрямовані на завдання психологічної травми шляхом приниження за допомогою мобільних телефонів, мережі «Інтернет», інших електронних пристроїв (знімання на відео бійок чи інших принижень, цькування через соціальні мережі тощо). Метою кривдника є завдання психологічної травми, яка може залишитись на все життя.
Софія Віталіївна надала вихованцям комплексу рекомендації в разі застосування електронного булінгу, наголосила на тому, що не потрібно боятися ділитись з батьками інформацією, якщо цькують, погрожують чи примушують до якихось дій, та не розповсюджувати інформацію незнайомим особам.
У разі виникнення протиправних дій за всіма факторами DDoS-атак, фішингових атак, розповсюдження вірусів шифрувальників та інформації з обмеженим доступом, зламу облікових записів з метою встановлення інформації з обмеженим доступом, зламу облікових записів з метою встановлення інформації щодо злочинної діяльності окремих осіб та організованих злочинних груп просимо повідомляти про це через сайт cyberpolice.gov.ua, або за телефоном сервісної служби Департаменту кіберполіції Нацполіції: 0800 50 51 70.

Поділитись: