ПИШАЄМОСЯ НАШИМИ ВИХОВАНЦЯМИ!

Ліцеїстка Карина Каракай гордість першої роти, перша серед ліцеїстів досягла високих результатів в пам’ять про Героя України Андрія Кирило!

«Найважливіша цінність одиниці й держави — це сила, яку дають освіта, гроші й армія»… У цьому був щиро переконаний Петро Яцик, канадський бізнесмен і меценат з українською душею. Петро Яцик заснував Лігу українських меценатів, під егідою якої організував Міжнародний конкурс знавців української мови. Конкурс, який тепер названо його іменем, став масовим і щороку залучає до вивчення рідної мови українців усього світу.

16 березня 2021 року у  Центральному будинку офіцерів ЗС України,  відбувся другий етап XXI Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, традиційно визначали найкращих знавців української мови серед вихованців українських військових навчальних закладів. У мовному змаганні брала участь ліцеїстка 1 навчальної роти ліцеїстів Карина Каракай, яка посіла перше місце.

Карина Каракай бере участь у конкурсі ще з третього класу, але в новому статусі військової — вперше. Сама Карина спілкується українською не лише на заняттях, у розмовах з рідними та друзями також. На її думку, мета цього мовного конкурсу полягає у тому, щоб «показати, що українська мова існує, вона популярна й нею потрібно спілкуватись, тому що для багатьох вона є рідною».

Каракай Карину номіновано на призначення стипендії Президента України. Вітаємо переможців конкурсу!

Поділитись:
Translate »