Предметний тиждень української мови, приурочений до Дня народження Т.Г.Шевченка

Відповідно до плану роботи школи з 9 по 13 березня 2021 року в Навчально-оздоровчому комплексі Київського військового ліцею імені Івана Богуна відбувався предметний тиждень української мови та літератури, присвячений українському видатному діячу Тарасу Григоровичу Шевченку.
Метою проведення тижня української мови та літератури є створення українського мовного середовища, що дозволить ліцеїстам реалізувати знання, отримані на уроках української мови, в активному мовному спілкуванні; популяризація українського слова; розширення творчих можливостей ліцеістів та виявлення обдарованих дітей.
Є дні, що минають непомітно і зникають без сліду. Нічого не залишають по собі, нічого не знаменують собою. А є день, що ніколи не минає, що завжди з нами. Бо він увібрав у себе безсмертне дихання душі. Україна у долі своїй має такий день – 9 березня. День, який явив світові Шевченка – великого сина великого народу.
Саме з нагоди річниці від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка, у рамках проведення тижня української мови та літератури в НОК КВЛ імені Івана Богуна вчителі української мови та літератури провели ряд заходів для 7 та 8 навчальних рот, а саме:
– інформаційна хвилинка «Велич і безсмертя великого Кобзаря»;
– конкурс виразного читання «Якби ти нас, Тарасе, чув…»;
– інтелектуальна гра «Юні шевченкознавці»;
– конкурс учнівських малюнків «Дружба і кохання в літературі» та крилаті вислови Кобзаря;
– конкурс «Знайди помилку»;
-участь у Всеукраїнському Інтернет-конкурсі «Лайфхаки з української мови».
Завдання, поставлені на початку тижня, були виконані. У ході заходів вдалося зацікавити ліцеістів не лише програмовим матеріалом, але й надати їм додаткову інформацію. Під час проведення Тижня поєднувалися різні види творчої та пошукової діяльності, розвиваючи в такий спосіб художньо-естетичні смаки, винахідливість та кмітливість.

Поділитись:
Translate »