СВЯТО ОСТАННЬОГО ДЗВОНИКА У КИЇВСЬКОМУ ВІЙСЬКОВОМУ ЛІЦЕЇ ІМЕНІ ІВАНА БОГУНА

29 травня 2021 року в Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна відбулися урочистості з нагоди  святкування Дня останнього дзвоника.

На свято завітали почесні гості: Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, Заступник Голови Верховної ради України Олена Кондратюк, командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Станіславович Сирський, ТВО заступника командувача Сухопутних військ Збройних сил України генерал-майор Олександр Голоднюк, ТВО начальника штабу Сухопутних військ Збройних сил України  бригадний генерал Олександр Грузевич, командувач територіальної оборони Сухопутних військ Збройних сил України  генерал-майор Анатолій Баргилевич, командувач логістики Сухопутних військ Збройних сил України  бригадний генерал Володимир Карпенко, начальник управління ракетних військ і артилерії Сухопутних військ Збройних сил України генерал-майор Андрій Маліновський, директор Департаменту військової освіти та науки Міністерства оборони України Володимир Мірненко, представники Всеукраїнської асоціації випускників «Кадетська співдружність» – генерал-лейтенант Олександр Кривенко та полковник у відставці Олександр Шкарлат.

З вітальною промовою до випускників та всіх присутніх звернувся начальник ліцею Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук. Він підкреслив той факт, що цього року в доросле життя з КВЛ випускається  297 вихованців, і вперше за історію славетного навчального закладу серед випускників 18 дівчат. Ігор Володимирович зазначив, що сьогоднішні наші випускники – це майбутнє Збройних сил України, їх еліта, надія нашої держави. Він зауважив, що завдання педагогічного та виховного складу ліцею полягає не тільки у тому, щоб бути першою ланкою підготовки майбутніх офіцерів Збройних сил України, а й у вихованні  людей із чіткою громадянською позицією, вмотивованих на опанування військових професій, готових взяти на себе відповідальність за долю держави.

З привітанням до випускників звернувся Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, який зазначив, що саме на випускників КВЛ сьогодні рівняється дуже багато їхніх однолітків. «Ваш героїзм, досягнення та перемоги є одними з ключових для нашої держави, – підкреслив Голова Верховної Ради та побажав випускникам нових здобутків, наснаги та перемог. – Військове життя ніколи не було простим. Впевнений, про це вам розповідали ваші командири. Але гідно пронести звання українського офіцера  через все своє життя, переконаний, вам вдасться».

Зі свого боку заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк підкреслила: «Сьогодні ми не тільки святкуємо випускний – ми вітаємо свято рівності у військовій освіті. Адже кілька років тому важко було навіть уявити, що по праву, на рівних умовах з хоробрими ліцеїстами сьогодні будуть присутні ліцеїстки».

Присутні вшанували пам’ять загиблих у збройному протистоянні російським окупантам випускників КВЛ хвилиною мовчання. Після промови начальник ліцею вручив відзнаки ліцеїстам-відмінникам, а Дмитро Разумков і Олена Кондратюк вручили відзнаки Верховної Ради.

Після урочистої частини ліцеїсти виконали «Марш Богунівської слави», у танцювальну програму увійшов вальс, виступ прийомів з карабінами вправно продемонстрували ліцеїсти 3 навчальної роти, а дефіле барабанщиків для присутніх підготували ліцеїсти 1 навчальної роти імені Героя України Андрія Кизила.

Останній дзвоник – дуже важлива подія як для випускників КВЛ, та і для їх рідних та близьких, всього особового складу ліцею і залишиться в пам’яті на все життя.

Поділитись:
Translate »