ШАНОВНІ ПАНОВЕ ОФІЦЕРИ, СЕРЖАНТИ, СОЛДАТИ, ПРАЦІВНИКИ ЛІЦЕЮ! ДОРОГІ ВЕТЕРАНИ, БОЙОВІ ПОБРАТИМИ ТА ВИПУСКНИКИ ЛІЦЕЮ! ШАНОВНІ БАТЬКИ (ОПІКУНИ)! ВЕЛЬМИШАНОВНІ ЛІЦЕЇСТИ-БОГУНЦІ!

29 січня 2021 року Україна відзначає 103-ю річницю бою під Крутами, який став для українського народу символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.
Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року між Ніжином і Бахмачем на Чернігівщині під час наступу на Київ військ більшовицької Росії. Затримавши ворога на чотири дні, київські юнаки дали змогу укласти Брест-Литовський мир, що de-facto означав міжнародне визнання української незалежності. Завдяки звитязі українських вояків ворожий наступ російсько-більшовицької орди на Київ було зупинено на кілька днів, внаслідок чого вдалося досягти стратегічних цілей у сфері міжнародної політики.
Бій під Крутами – одна з найбільш героїчних сторінок нашої історії, це був бій за Україну, за її майбутнє.
Сьогодні, як і в далекому 1018 році, тисячі дочок і синів України жертвують собою заради її незалежності, суверенітету та територіальної цілісності. Їх надихають всі покоління борців за свободу України, серед яких Герої Крут, які були першими “кіборгами” у нашій історії.
Ми віддаємо шану стійкості та мужності молодих юнаків, які так само, як сьогоднішні захисники України на сході, слугують гідним прикладом нашим майбутнім поколінням.
Велика шана, подяка та низький уклін всім мужнім захисникам рідної землі!
Слава волелюбному та працелюбному українському народові!
Слава Україні!

З повагою
начальник Київського військового ліцею
імені Івана Богуна
Герой України
генерал-майор Ігор ГОРДІЙЧУК

Поділитись:
Translate »