ШАНОВНІ ПАНОВЕ ОФІЦЕРИ, СЕРЖАНТИ, СОЛДАТИ, ПРАЦІВНИКИ ЛІЦЕЮ! ДОРОГІ ВЕТЕРАНИ ТА ВИПУСКНИКИ ЛІЦЕЮ! ШАНОВНІ БАТЬКИ (ОПІКУНИ)! ВЕЛЬМИШАНОВНІ ЛІЦЕЇСТИ-БОГУНЦІ!

26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенно-екологічна катастрофа сучасності – масштабна аварія на Чорнобильській АЕС. За визначенням UNSCEAR і ВООЗ, Чорнобильська катастрофа була віднесена до аварій ядерних об’єктів найвищого рівня.

Аварія призвела до забруднення більш ніж 145 тис квадратних кілометрів території України та інших держав. Внаслідок Чорнобильської катастрофи постраждало понад 8,5 млн людей, радіоактивними нуклідами були заражені близько 5000 поселень в Україні та Білорусі. Крім України, вплив Чорнобильської катастрофи відчули на собі Швеція, Норвегія, Польща, Великобританія та інші країни.

Але наслідки і масштаби Чорнобильської трагедії могли би бути незрівнянно більшими, якби не мужність і самопожертва учасників ліквідації наслідків аварії. І сьогодні ми віддаємо данину пам’яті й шани  всім тим, хто, ризикуючи власним життям і здоров’ям, ціною титанічних зусиль ліквідував наслідки атомного вибуху, тим самим захистивши людство від подальшого розповсюдження радіації.

У Київському військовому ліцеї працюють учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС: Костенко М.П., Федоров М.Г., Свірид М.О., Сперкач В.С. Наразі в КВЛ навчаються юнаки, чиї батьки виявили мужність і стійкість під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС: ліцеїст Івахненко Олег (батько Івахненко Сергій), ліцеїст Закусило Тарас (батько Закусило Володимир). А також батьки ліцеїстів НОК КВЛ: Олешкевича Андрія, Овсійка Артема, Горкоти Андрія, Применка Миколи, Горькова Дениса.

Роковини Чорнобиля – це данина пам’яті героям-ліквідаторам, символ нашої скорботи, заклик для прийдешніх поколінь пам’ятати про минулу трагедію й не допустити її повторення в майбутньому.

 Вічна пам`ять героям, які закрили собою світ від атомного лиха, віддавши своє життя в цьому протистоянні!

Велика шана нашому волелюбному та працелюбному українському народові, його найкращим синам, які врятували світ від нищівного впливу радіації,  ліквідовуючи наслідки страшної аварії.

Низький уклін українським воїнам, які захищають право кожного громадянина нашої країни жити у вільній, демократичній і суверенній державі! Велика шана всім мужнім захисникам рідної землі!

Слава Україні!

З повагою

начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна

Герой України

генерал-майор Ігор ГОРДІЙЧУК

Поділитись:
Translate »