ШАНОВНІ ПАНОВЕ ОФІЦЕРИ, СЕРЖАНТИ, СОЛДАТИ, ПРАЦІВНИКИ ЛІЦЕЮ! ДОРОГІ ВЕТЕРАНИ ТА ВИПУСКНИКИ ЛІЦЕЮ! ШАНОВНІ БАТЬКИ (ОПІКУНИ)! ВЕЛЬМИШАНОВНІ ЛІЦЕЇСТИ-БОГУНЦІ!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Дня Державного Прапора України та величного національного свята нашої держави – Дня Незалежності України!

Державний стяг для нас є символічним оберегом, що наповнює серця почуттям любові до Батьківщини, гордістю за свій непереможний народ, спонукає на нові звершення  заради майбутнього України. Він став уособленням національної єдності, честі та гідності, символом слави і відродження України. З початком російської агресії на сході України  національний прапор став знаменом боротьби за свободу і незалежність.

Для мужніх борців з російською навалою жовто-блакитний прапор  є символом нескореності: його тримають поруч під час запеклих боїв, розгортають у військових частинах та на передовій, виконують бойові завдання, з ним йдуть у бій, за нього віддають життя.

Цього року святкування Дня Незалежності для всіх нас має особливо символічне значення, адже ми відзначаємо 30-у річницю  створення та утвердження української держави.

Історія свідчить, що український народ сильний споконвічними моральними цінностями, які надають сили рухатися вперед, будувати гідне майбутнє,захищати неньку Україну від підступних ворогів. Кожний з нас – це частинка великої, непереборної держави, і так само від кожного з нас залежить, на якій землі зростатимуть наші діти, чи матимуть вони демократичні права та свободи, чи збережуть та розвиватимуть свою унікальну, неповторну культуру.

І відчуваючи відповідальність за наше сьогодення й за майбутнє наших дітей, командування Київського військового ліцею імені Івана Богуна, офіцери, вчителі, вихователі докладають максимум зусиль для виховання справжніх патріотів своєї країни, які всі здобуті знання, навички та вміння застосують заради процвітання незалежної України, захисту її народу.

До ліцею кожного року вступають та навчаються діти пільгової категорії. Для керівництва та педагогічного колективу ліцею це додаткові зусилля та довіра з боку держави щодо виховання соціально незахищеної молоді. Так, наразі в Київському військовому ліцеї та Навчально-оздоровчому комплексі навчається 22 дитини військовослужбовців, які загинули внаслідок отриманих ран при виконанні службових обов’язків, а також 72 дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей-сиріт.

Наші випускники з честю продовжують навчання у вищих військових навчальних закладах Міністерства оборони України, проходять військову службу в лавах її Збройних сил, захищають свободу і незалежність держави на передовій. Так, у цьому році серед 297 випускників нашого славетного навчального закладу до закладів вищої освіти Міністерства оборони України, кафедр та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти України вступило 250 ліцеїстів, що складає 85 % від загальної кількості, а також до закладів вищої освіти інших силових структур вступило 7,7 %.

Керівництво ліцею, офіцерський та педагогічний склад пишаються своїми вихованцями, які впевнено крокують до своєї мрії – стати новою генерацією офіцерського корпусу Збройних сил України та вірними захисниками своєї Батьківщини.

Душа береться болем від втрат серед особового складу ліцею та його випускників-вихованців під час бойових дій на сході України. Вони мужньо захищали неньку Україну до останнього подиху: Герой України Кизило Андрій Олександрович, Квач Орест Арсенович, Шаповал Олександр Сергійович, Білобров Юрій Вікторович, Безручак Андрій Іванович, Григор Руслан Петрович, Галущенко Андрій Вікторович, Арнаут Дмитро Ілліч, Ощепков Олексій Вікторович, Гончарук Віталій Миколайович, Дробот Ігор Іванович. Будемо гідними їх пам’яті, їх жертовного подвигу заради незалежності нашої країни!

Від усієї душі вітаю всіх зі святами та бажаю миру, міцного здоров’я, щастя, добра, достатку, наполегливості  та подальших успіхів у всіх справах і починаннях в ім’я процвітання незалежної України.

Слава медичним працівникам, котрі стоять на варті оборони нашого життя від підступної коронавірусної хвороби!

Слава волелюбному та працелюбному українському народові! Велика шана та низький уклін мужнім захисникам рідної землі!

Слава Україні!

 

З повагою

 

начальник Київського військового ліцею

імені Івана Богуна

Герой України

генерал-майор                                                                       Ігор ГОРДІЙЧУК

Поділитись:
Translate »