ШАНОВНІ ПАНОВЕ ОФІЦЕРИ, СЕРЖАНТИ, СОЛДАТИ, ПРАЦІВНИКИ ЛІЦЕЮ! ДОРОГІ ВЕТЕРАНИ ТА ВИПУСКНИКИ ЛІЦЕЮ! ШАНОВНІ БАТЬКИ (ОПІКУНИ)! ВЕЛЬМИШАНОВНІ ЛІЦЕЇСТИ-БОГУНІВЦІ!

Щиросердно вітаю всіх із традиційним вересневим святом першого дзвоника, Днем знань!

Для ліцеїстів молодшого курсу новий навчальний рік – це початок відкриття світу знань, набуття життєвого досвіду, шлях опанування нових вмінь. Для ліцеїстів старшого курсу – це час свідомого визначення з майбутньою військовою професією, обрання  військового вишу для вступу.

На всіх нас чекає рік невтомної праці, здобуття перемог у навчанні і спорті, здолання перешкод на шляху втілення своїх мрій. І чим вагоміший буде ваш багаж знань, тим легше вам буде досягти найвищі цілі в житті.

Юнаки й дівчата молодшого курсу сьогодні роблять перший крок на обраному новому життєвому шляху. Всі вони гідно витримали вступні іспити, сподіваюсь, що так само гідно пройдуть випробування на витривалість сили духу, перевірку міцності волі та бажання здійснити свої мрії – стати офіцерами Збройних сил, захисниками рідної неньки України.

Поряд з юним поповненням ліцею – майбутні випускники, високо вмотивовані на продовження навчання у вищих військових навчальних закладах Міністерства оборони України. Командування ліцею, офіцери-вихователі, вчителі, вихователі докладають максимум зусиль для того, щоб мрія наших вихованців  поповнити лави офіцерського корпусу Збройних сил України втілилася в життя. Адже немає нічого важливішого і благороднішого, аніж захист своєї держави.

У Київському військовому ліцеї  на сьогоднішній день навчаються           600 ліцеїстів, у тому числі 49 дівчат-ліцеїсток. Цього року випустилося 297 осіб, 58 ліцеїстів закінчили навчальний рік передовиками навчання.

Наші випускники довели, що два роки навчання в Київському військовому ліцеї стали для них справжньою школою життя, впевнили у вірності обраного життєвого шляху. Про це свідчать дані про вступ богунців у вищі військові навчальні заклади Міністерства оборони, а саме 85% (250 осіб ) та 7% вступило до вищих військових закладів інших силових структур.

– Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного –19 чоловік;

– Житомирський військовий інститут імені С.П.Корольова –  25 чоловік;

– Військова академія (м. Одеса) – 32 чоловіки;

– Військовий інститут танкових військ НТУ “ХПІ” – 5 чоловік;

– Харківський національний університет Повітряних сил імені Івана Кожедуба – 10 чоловік;

– Національний університет “Одеська морська академія” – 4 чоловіки;

– Військовий інститут КНУ Тараса Шевченка –  39 чоловік;

– Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут – 34 чоловік.

Восьмий рік поспіль триває безкомпромісна нещадна боротьба з російськими окупантами. І наша першочергова задача полягає у всебічному піклуванні про дітей, чиї батьки загинули на полі бою, а таких дітей у КВЛ та НОК КВЛ 22 особи.  Багато дітей, чиї батьки наразі на передовій зі зброєю в руках відстоюють незалежність української держави, її волю і свободу. Також у КВЛ та НОК КВЛ навчаються, виховуються  та забезпечуються всім необхідним 72 дитини, позбавлені батьківського піклування і діти-сироти. Виконуючи цю надважливу державну задачу, Київський військовий ліцеї опікується всіма категоріями дітей, яким потрібна підтримка. За кожного з них ми несемо відповідальність перед державою та своєю совістю.

Завжди будемо пам’ятати загиблих героїв, які до останнього подиху мужньо захищали неньку Батьківщину на сході України , на жаль, серед них  є і випускники ліцею – одинадцять   наших героїв.

Я щиро вірю, що наші вихованці стануть в майбутньому частиною сильної та непереможної української армії, елітою її Збройних сил, взірцем вірності військовій присязі!

У добру путь, шановні ліцеїсти-богунці!

Бажаю всім міцного здоров’я, наснаги в навчанні, роботі та службі, успішного досягнення окреслених завдань, а  родинам – злагоди та благополуччя! Слава волелюбному та працелюбному українському народові! Велика шана та низький уклін мужнім захисникам рідної землі!

Слава мужнім медичним працівникам, які стоять на варті збереження життя українського народу в період нещадної пандемії!

Слава Україні!

З повагою

начальник Київського військового ліцею

імені Івана Богуна

Герой України

генерал-майор                                                                        Ігор ГОРДІЙЧУК

Поділитись:
Translate »