ШАНУЙМО РІДНУ МОВУ!

Мова – це не просто засіб спілкування! Це найголовніший наріжний камінь існування народу як окремої нації, адже без окремої мови немає самостійного народу.
На превеликий жаль, люди часто цураються рідного слова, надаючи перевагу іноземному. Звісно, скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина! Але забуваючи рідну мову, ми втрачаємо себе, перестаємо бути важливою частинкою могутнього, волелюбного, міцного духом українського народу.
З метою поглиблення любові й поваги до української мови в читальному залі бібліотеки Київського військового ліцею імені Івана Богуна відбувся захід, присвячений Міжнародному дню рідної мови. В основу лягло дружне, але все ж напружене протистояння двох команд: 5 роти 2 взводу та 6 роти 2 взводу. Із незначним відривом кращими знавцями рідної мови стали ліцеїсти 6 роти.
Захід організували вчителі української мови Ждан Наталія Олексіївна та Веремеєва Оксана Анатоліївна. Окрім ліцеїстів, були присутні заступник начальника ліцею з морально-психологічного забезпечення полковник Є.В.Пікуль, завідувач навчально-методичним кабінетом О.А.Клюй, помічник начальника навчальної частини А.С.Полякова та старший вчитель методичної підкомісії з української мови та літератури, зарубіжної літератури Л.В.Рибалко.
Усі учасники змагання продемонстрували відмінні знання української мови. Тож і ми шануймося, дбаючи про чистоту рідної мови!

Поділитись: